TEDÜ’NÜN İLK DOKTORA PROGRAMI PSİKOLOJİ ANABİLİM DALI BÜNYESİNDE AÇILDI!

Tarih:  Date

TEDÜ’NÜN İLK DOKTORA PROGRAMI PSİKOLOJİ ANABİLİM DALI BÜNYESİNDE AÇILDI!

Lisansüstü Programlar Enstitüsü’ne bağlı, Psikoloji Anabilim Dalı Bünyesinde açılması için başvuruda bulunulan Klinik Psikoloji Doktora Programı (İngilizce) önerisi, Yüksek Öğrenim Yürütme Kurulu’nca incelenerek uygun bulunmuş ve böylece Üniversitemizin ilk doktora programı yaşama geçmiştir.

Doktora Programı, uygulamalı psikoloji alanında dünya standartlarında eğitim veren diğer üniversitelerdeki doktora programlarında olduğu gibi, “Bilim İnsanı-Uygulamacı” modelini benimsemektedir. Boulder Modeli olarak da bilinen bu eğitim modeli, öğrencilerin hem bilgiyi üreten birer bilim insanı, hem de bu bilgiyi pratiğe dökebilen birer uygulamacı olarak yetiştirilmesi temeline dayanmaktadır. Önerilen programda bu modele dayanarak oluşturulmuş olan öğretim programı içerisinde bilimsel yönteme odaklanan dersler; ilgili alanda ileri düzeyde sağlam bir kuramsal alt-yapı kazandırmayı hedefleyen dersler; beceri kazananıma yönelik uygulamaya dayalı dersleri; süpervizyon ve stajları kapsamaktadır. Program, bu çerçevede akademik ya da uygulamacı olarak hem yetişkim hem de çocuk ve ergen ruh sağlığı alanında çalışabilmek üzere gerek kuramsal, gerekse araştırma ve uygulamaya yönelik bilgi ve becerilerle donanmış, sosyal ve etik sorumluluk sahibi doktoralı klinik psikologlar yetiştirme hedefine sahiptir.

TEDÜ Klinik Psikoloji Doktora Programı 2020 Güz Dönemi’nde öğrenci almaya başlayacaktır.

Programa ilişkin ayrıntılı bilgi PhDclinicalpsy.tedu.edu.tr sayfasında yer almaktadır.